Caspir Module 6

Informatie nascholing

Module 6 van de Caspir Cursus is een verplichte nascholing voor de huisartsen en praktijkondersteuners die de basis Caspir cursus Module 1 tot en met 5 hebben  afgerond.Door deze nascholing te volgen blijft uw certificaat, die u bij Module 1  tot en met 5 heeft behaald, geldig. Dit is nodig, om op de hoogte te blijven van  de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Spirometrie én uw vaardigheden te refreshen.

CASPIR MODULE 6 heeft 2 doelen

Z

Ten eerste

Het oefenen en waar nodig opfrissen van uw vaardigheden wat betreft het kijken naar acceptatie, herhaalbaarheid en interpretatie van spirometrie,

Z

Ten tweede

Het bespreken van het beste beleid voor de ingebrachte patiënten, waarbij spirometrie én anamnese en klinisch beeld belangrijk zijn. Casuistiek, die het meest interessant is verdient de voorkeur (omdat iedereen daarvan kan leren…). Voorbeelden zijn b.v. een grote discrepantie tussen klachten en spirometrie ( ernstige klachten en een mooie spiro of juist een slecht uitziende spiro bij iemand met wie alles goed lijkt te gaan) of iemand met (ernstige) comorbiditeit, waarbij de vraag is in hoeverre dit zich weerspiegelt in de spirometrie en/of de klachten. Dus bij voorkeur vragen we u een casus mee te nemen, die ‘eruit springt’ of u voor lastige dilemma’s heeft gesteld.

Tijdens de nascholing bespreekt u samen met uw longarts en kader huisarts uw  casuïstiek. Deze casuïstiek is van uw eigen praktijk afkomstig. U kunt uw casuïstiek op de avond zelf meebrengen óf deze tot de avond voorafgaande aan de nascholing opsturen naar: nascholing@stateoftheair.nl.

In de volgende pdf vindt u meer informatie over de (her) certificering van CASPIR: Informatie t.a.v. de procedure certificering CASPIR [pdf]

Data en sprekers Caspir Module 6

In het najaar 2021 en het voorjaar 2022 organiseert State of the AIR weer Caspir Module 6 nascholingen.
Bezoek de site regelmatig om op de hoogte te blijven van nieuwe data.
Of gebruik dit formulier Ja, ik wil graag op de hoogte gehouden worden van nieuws over nieuwe nascholingen!

Onze deelnemers waarderen onze nascholingen gemiddeld met een 8,1

Share This
Open chat
Wilt u meer informatie?