CASPIR MODULE 6

Informatie nascholing
Actuele data & inschrijven

Module 6 van de Caspir Cursus is een verplichte nascholing voor de huisartsen en praktijkondersteuners die de basis Caspir cursus Module 1 tot en met 5 hebben afgerond. Door deze nascholing te volgen blijft uw certificaat, die u bij Module 1  tot en met 5 heeft behaald, geldig. Dit is nodig, om op de hoogte te blijven van  de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Spirometrie én uw vaardigheden te refreshen.

CASPIR MODULE 6 heeft 2 doelen

Z

Ten eerste

Het oefenen en waar nodig opfrissen van uw vaardigheden wat betreft het kijken naar acceptatie, herhaalbaarheid en interpretatie van spirometrie,

Z

Ten tweede

Het bespreken van het beste beleid voor de ingebrachte patiënten, waarbij spirometrie én anamnese en klinisch beeld belangrijk zijn. Casuistiek, die het meest interessant is verdient de voorkeur (omdat iedereen daarvan kan leren…). Voorbeelden zijn b.v. een grote discrepantie tussen klachten en spirometrie ( ernstige klachten en een mooie spiro of juist een slecht uitziende spiro bij iemand met wie alles goed lijkt te gaan) of iemand met (ernstige) comorbiditeit, waarbij de vraag is in hoeverre dit zich weerspiegelt in de spirometrie en/of de klachten. Dus bij voorkeur vragen we u een casus mee te nemen, die ‘eruit springt’ of u voor lastige dilemma’s heeft gesteld.

Tijdens de nascholing bespreekt u samen met uw longarts en kader huisarts uw  casuïstiek. Deze casuïstiek is van uw eigen praktijk afkomstig. U kunt uw casuïstiek op de avond zelf meebrengen óf deze tot de avond voorafgaande aan de nascholing opsturen naar: nascholing@stateoftheair.nl.

Op de pagina Informatie vind u alle formulieren die op de nascholing Caspir Module 6 van toepassing zijn, zoals ook de pdf met informatie over de (her) certificering van CASPIR: Informatie t.a.v. de procedure certificering CASPIR.

Data en sprekers Caspir Module 6

State of the AIR is voortdurend in gesprek met Longartsen, longfunctielaboranten en Kaderhuisartsen
Om nieuwe Caspir Module 6 nascholingen te kunnen organiseren.
Bezoek onze site regelmatig om op de hoogte te blijven van nieuwe data.
Of klik op onderstaande knop

De POH Kennisbank biedt tal van voordelen voor praktijkondersteuners

De POH Kennisbank is een online platform dat in het leven is geroepen om praktijkondersteuners in de huisartsenzorg te ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden. Het doel is om een centrale plek te bieden waar praktijkondersteuners betrouwbare informatie kunnen vinden en hun kennis kunnen vergroten.

De POH Kennisbank biedt toegang tot actuele informatie en klinische richtlijnen die van cruciaal belang zijn voor praktijkondersteuners. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en best practices en helpen POH's bij het nemen van goed onderbouwde beslissingen in de patiëntenzorg.

Log in of maak een account aan

Alle actuele informatie voor praktijkondersteuners op één plek!

Management • vragenlijsten • voorbeeldbrieven • allergiespreekuur opzetten en meer .... >>>>

Onze deelnemers waarderen onze nascholingen gemiddeld met een 8,1

Share This